Applaus voor mijn vinger

Applaus voor mijn vinger

cover poëziebundel Applaus voor mijn vinger
Hedendaagse jongerenpoëzie door Erik van Os
illustraties van Jan Jutte
vanaf 13 jaar - 18,99 euro

Want als er één ding duidelijk is, dan is het de veelzijdigheid van de al dan niet lichtvoetige verzen van Erik van Os. Dit fragment uit ‘Als ik jou aanspreek’ toont perfect hoe hij speelt met taal om zijn ideeën vorm te geven:
“Een gedicht heeft het
maar makkelijk
vergeleken met mij.
Genoeg aan
een paar woorden
recht in de roos.
Daaromheen
een wereld wijd
aan witregels.”

Een bundel hedendaagse gedichten over school, liefdesverdriet, bemoeizuchtige leraren en onmogelijke ouders, maar ook over opgroeien in een ingewikkelde wereld. De gedichten werden in kleur geïllustreerd door drievoudig Gouden Penseel-winnaar Jan Jutte.

52 diverse gedichten over tal van onderwerpen: over het opknappen van je moeder, de liefde, vakantiebestemmingen, schooltaken, het houden (of niet) van konijntjes, lachende buren, ruzie, sterven, mooie meisjes die in hun neus peuteren, slapen, thuis zijn, en veel meer.

Sommigen verschenen eerder in andere bundels maar de meesten zijn nieuw, en 10 ervan kan je horen als liedje op YouTube, Spotify, Deezer, TikTok of iTunes. De auteur zelf arrangeerde (en zingt) de liedjes.

De kleurrijke illustraties van Jan Jutte (en de vormgeving door Roald Triebels) maken het geheel tot een aantrekkelijke must-have. Hij associeert vrijelijk op de gedichten en tekent en schildert er vrolijk op los

De vele gedichten vol verwondering zijn heerlijk om in te grasduinen. En telkens vind je er wel een dat je aanspreekt op dat moment.


bron: www.pluizuit.be/boek/applaus-voor-mijn-vinger

Scroll to Top