Ik blijf als ik mag

Kleine mol is superheld

cover van het prentenboek 'Ik blijf als ik mag'
tekst: Herman van de Wijdeven
tekeningen: Françoise Beck
vanaf 4 jaar - 16,99 euro

Een krokodil zwemt op een dag voorbij een bos en denkt: ik ben moe, ik blijf hier, als het mag. Alle dieren spelen  gezellig met Maurice, de krokodil. Plots steekt een storm op en iedereen vlucht naar huis. Maurice weet niet wat te doen, hij heeft immers geen huis. Huilend loopt hij heen en weer. Onder de grond hoort Mol het gedreun van de rondlopende Maurice en hij haast zich naar boven om hulp te bieden.

Wat de krokodil meemaakt zorgt voor onrust en spanning in het verhaal, maar ondertussen zie je dat er hulp onderweg is. De kleine mol is hier de superheld, hij zorgt ervoor dat die vreemdeling eindelijk onderdak krijgt. Een vertederend en warm voorleesverhaal!

Scroll to Top