Gerda Dendooven vertelt en leest voor

26
November

Gerda Dendooven is een Vlaams illustrator en auteur. Ze maakt boeken die zowel kinderen als volwassenen aanspreken.

Haar boeken zijn kunstwerken op zich. Ze heeft terecht al heel wat prestigieuze prijzen en onderscheidingen binnengehaald.

Haar unieke stijl herken je meteen.  Ze tekent opvallend, krachtig en expressief. Ze schrijft fris, direct en toch diepgaand. En met haar fijne, subtiele humor weet ze soms-moeilijke-thema's toch toegankelijk te maken.

Gerda komt zondagvoormiddag haar nieuwste boek voorlezen. Verwacht je aan een wervelend kijk- en luisterspel!
Schrijf je nu in via info@boekhandeletiket.be want aantal plaatsen is beperkt.

waar is Winter?

Waar is Winter? is een warm verhaal voor koude winters, een verhaal dat in woord en beeld laat voelen wat de komst van een kind betekent, hoe pijnlijk afscheid nemen is maar ook hoe hoop doet leven. Er kan altijd iets uit de lucht komen vallen, ‘misschien wel een winterwonder…’ (bron: mappalibri.be)

Een buitengewoon verhaal over de komst van een kind.
Zo vanzelfsprekend voor de één, zo aardverschuivend voor de ander.

Voor boekenfans + 5 jaar.


De heen-en-weer brief

Het verhaal lijkt eenvoudig: een jongen schrijft een liefdesbrief naar een meisje ver weg. Die brief – in een gele envelop – gaat niet gewoon met de post, maar legt een hele weg af voor hij bij het meisje aankomt. Op weg naar de brievenbus waait hij weg…

Dit boek zit vol verrassingen. Maar de grootste verrassing is dat je op het einde van het prentenboek terugkeert naar het begin om de brief in een roze envelop te volgen. De laatste pagina wordt dan pagina 1. En zo ga je voortdurend heen en weer. En terwijl je in het boek terugkeert, ontdek je zoveel meer wat je eerst niet gezien had.

Lees de recensie verder op de website van Pluizuit

Voor boekenfans + 5 jaar.


Stella, ster van de zee

Een visser, zijn vrouw en hun hond Bruno vonden op een dag iets vreemds in hun netten. Een kind met heel veel haar. En niemand was iets kwijt. Dus hielden ze het maar en voerden het vis. Want “Al was hun vissershuisje klein, in hun hart was plaats genoeg.” Ze noemden haar Stella Maris, Ster van de Zee. Stella groeide op en was een vrolijk kind. Ze ging naar school en ook daar was zij de lieveling van iedereen. Maar zij bleef groeien, er kwam geen einde aan. En dat zorgde voor de nodige problemen. Op een dag nam ze een besluit…

Lees vervolg recensie op website Pluizuit

Op zoek naar Stella

Op het eind van het eerste boek over Stella stuurt ze haar adoptieouders een brief met het verzoek op bezoek te komen. In dit tweede boek gaan ze op de uitnodiging in en kiezen ze het ruime sop in hun bootje Groot Geluk, samen met hun hond Bruno. De tocht verloopt moeilijk.

Lees vervolg recensie op de website Lees Wijzer.

Voor boekenfans + 5 jaar

Terug naar overzicht