Kerst- en nieuwjaarskaartjes

01
December

Hoe de kerstkaarten de wereld veroverden.

Het versturen van kerstkaarten vindt zijn oorsprong in de 19e eeuw.
Vanuit het Victoriaanse Engeland groeide deze traditie uit tot een jaarlijkse gewoonte, overal ter wereld.
Maar hoe begon het eigenlijk?

De allereerste kerstkaart.

In 1843, op zoek naar een snelle manier om kerstgroeten te versturen, kwam ene Sir Henry Cole, een drukke Engelsman op dit idee. Hij maakte een kaart met
"A Merry Christmas and en Happy New Year to You". Deze commerciële kerstkaart, ondanks zijn hoge prijs, werd verrassend genoeg een succes.

Reacties en verspreiding.

De Victoriaanse samenleving reageerde gemengd, vooral vanwege 'het wijn drinken', de afbeelding op de kaart. Toch werd het versturen van kerstkaarten snel populair. Door de verbeterde druktechnieken en betaalbaardere posttarieven verspreidde deze nieuwe traditie zich snel.

Het ontwerp.

De ontwerpen van kerstkaarten zijn in de loop van de jaren geëvolueerd. Van eenvoudige, vaak religieus of winters getinte afbeeldingen naar meer kleurrijke en diverse thema's die vooral de kerstsfeer benadrukken.

Kerstkaarten nu.

Kerstkaarten variëren tegenwoordig van traditionele papieren kaarten tot moderne digitale versies.

Terwijl traditionele en digitale kerstkaarten blijven floreren, bieden wij je een bijzondere selectie wenskaarten aan.
In de winkel vind je poëtische wenskaarten naast frisse ontwerpen van jonge talenten. De collecties van 'Hello August', Janne Daeveloose, Nino, Symposion en Zinder brengen, elk op hun eigen manier, de kerst- en nieuwjaarssfeer tot leven.

Terug naar overzicht